Wanneer kom ik in aanmerking voor een briefadres?
In onderstaande gevallen kun je een briefadres aanvragen:
- Je bent dak- of thuisloos en je bent bekend bij een instelling;
- Je moet een korte periode tussen 2 woonadressen overbruggen;
- Je bent in 1 jaar tijd maximaal 8 maanden in het buitenland;
- Je bent korter dan 2 jaar in het buitenland en vaart beroepshalve op een schip dat de thuishaven in Nederland heeft;
- Je verblijft in een instelling van bijvoorbeeld jeugdzorg, gezondheidszorg, een blijf-van-mijn-lijfhuis of de gevangenis.
Ben je dak- of thuisloos, bekend bij een instelling en heb je meerdere hulpvragen? Dan kun je misschien een briefadres aanvragen voor Fuutlaan 10. Kijk bij de vraag hieronder hoe je dit doet.
Let op! Je kunt geen briefadres aanvragen als je een korte periode op een ander adres woont of op vakantie in het buitenland bent.
Hoe vraag ik een briefadres aan voor de Fuutlaan 10?
Heb je meerdere hulpvragen en wil je een briefadres aanvragen voor Fuutlaan 10? Neem dan contact op met het regieteam, door te bellen naar 14 040.
Wat heb ik nodig bij de aanvraag?
Maak online een afspraak of bel met 14 040 en kom langs aan de balie op het Inwonersplein. Neem altijd mee naar de balie:
- Het formulier Briefadres aanvragen. Hierin vertel je waarom je een briefadres nodig hebt. Je vult de gegevens online in. Je downloadt en print het formulier en je zet je handtekening.
- Verklaring toestemming briefadres. Vraag de hoofdbewoner (of eigenaar) van het briefadres om dit formulier te downloaden, in te vullen, uit te printen, te ondertekenen en aan jou af te geven.
- Een kopie van het geldig identiteitsbewijs van de hoofdbewoner/eigenaar;
- Een geldig identiteitsbewijs van jezelf.
Verder neem je in sommige situaties andere documenten mee, zie hieronder.
Bij verblijf in het buitenland
- Tickets met datum heen- en terugreis
- Visa
- Contracten werkgever met daarop de periode dat u wordt uitgezonden
- Studieverklaring van de onderwijsinstelling in het buitenland met daarop de looptijd van de stage/studie
- Huurovereenkomst woonruimte buitenland
- Huisbewaringsformulier van uw woning in Nederland
Bij schulden
- Overzicht van jouw schulden
- Kopie(en) van de betalingsregeling(en) die met jou zijn afgesproken
- Kopie bewijs van aanmelding bij schuldhulpverlening
Als woningzoekende
bewijsstukken dat je actief op zoek bent naar woonruimte:
- Inschrijving bij woningcorporaties
- Inschrijving(en) bemiddelaars antikraak
- Inschrijving(en) bij kamerverhuursites
Bij echtscheiding
Documenten waaruit blijkt dat je bezig bent met het aanvragen van een echtscheiding of inmiddels bent gescheiden zoals:
- Verzoekschrift van echtscheiding
- Echtscheidingsvonnis
- Andere gerechtelijke stukken
Bij korte periode tussen 2 woonadressen overbruggen
Als je nieuwe woonruimte nog niet is opgeleverd, stuur je mee: een kopie van het huurcontract, het koopcontract of de leveringsakte.
Let op! Zorg ervoor dat je je correct inschrijft en op tijd de juiste informatie doorgeeft. We kunnen je namelijk een boete van maximaal € 325,- opleggen als je bewust onjuiste informatie in de Basisregistratie Personen (BRP) laat opnemen.
Hoe lang is een briefadres geldig?
Het verschilt per situatie hoe lang een briefadres geldig is. De einddatum van het briefadres staat in de brief die je krijgt als jouw aanvraag is goedgekeurd. Wil je het briefadres ook na deze datum blijven gebruiken, dan moet je zelf een nieuwe aanvraag doen voordat de termijn verloopt. Je krijgt hier geen bericht van.
Kan ik een briefadres op een postbus hebben?
Je kunt geen briefadres houden op een postbus. Op het briefadres waarop je je laat inschrijven, moet iemand wonen met wie wij contact kunnen opnemen. Op die manier kunnen we de gegevens van het briefadres controleren.
Hoe zeg ik een briefadres op?
Wil je je briefadres opzeggen omdat je een nieuw woonadres hebt? Geef dan dit nieuwe adres aan ons door via Verhuizen binnen of naar Eindhoven. Je briefadres vervalt automatisch.
Is een instelling aangewezen als briefadres, dan kun je het briefadres niet zelf opzeggen. De instelling moet de toestemming intrekken om als briefadres gebruikt te worden. Wij starten daarna een kort adresonderzoek.
Ik ben hoofdbewoner. Kan ik het briefadres opzeggen?
Ben je hoofdbewoner of eigenaar, dan kun je jouw toestemming voor het briefadres ook weer intrekken. Je schrijft hiervoor een brief naar Gemeente Eindhoven, t.a.v. Publiekscontacten, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven of mailt naar gemeente@eindhoven.nl. Stuur een kopie of scan van je geldige identiteitsbewijs mee. Je kunt ook naar de balie komen. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. Neem in dat geval je identiteitsbewijs mee.
Wij schrijven de persoon die bij jou briefadres heeft niet meteen uit na het intrekken van jouw toestemming. Wij starten eerst een adresonderzoek en sturen een brief naar degene die het briefadres heeft. Reageert deze persoon niet op de brief, dan schrijven wij hem of haar uit van jouw adres. Reageert deze persoon wel en geeft hij of zij een ander woon- of briefadres door, dan schrijven wij hem of haar in op dat nieuwe adres.
Wij proberen het adresonderzoek binnen 13 weken af te ronden. Deze tijd is nodig omdat het niet altijd eenvoudig is de verblijfplaats van een persoon te achterhalen.
Ik ben hoofdbewoner. Heeft een briefadres invloed op mijn persoonlijke situatie?
Nee, een briefadres heeft hier geen invloed op en blijft dus hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde toeslagen en gemeentelijke belastingen.