Welke gegevens kan ik bekijken en aanpassen?
In de digitale belastingbalie kun je jouw gegevens bekijken zoals deze in onze administratie voor de gemeentelijke belastingen staan. Dit kunnen de gegevens zijn voor bijvoorbeeld de WOZ-beschikking of het taxatieverslag waarop de WOZ-waarde is gebaseerd. Je kunt je aanslagbiljet zien en het saldo van je betalingen bekijken.
En je kunt meteen een aantal zaken regelen zoals:
- aan- of afmelden voor de hondenbelasting;
- bezwaar maken tegen een belastingaanslag;
- kwijtschelding aanvragen;
- aanmelden voor automatische incasso (machtiging);
- wijzigen van je rekeningnummer.
Hoe kan ik mijn gegevens aanpassen?
Dit gebeurt in 3 stappen:
- Maak een keuze uit de onderwerpen en vul de gewijzigde gegevens in. Klik steeds onderin het scherm op “Verder >>” om door te gaan.
- Na het laatste invulscherm zie je een overzicht van je aanpassingen. Deze bevestig je.
- Je krijgt een e-mail om je te laten weten dat je gegevens zijn aangepast. Heb je deze niet ontvangen, dan is het aanpassen niet gelukt. Probeer het dan opnieuw.
Hoe kan ik mijn belastingaanslagen betalen?
Je kunt op 3 manieren betalen:
- Door middel van automatische incasso (machtiging) in 10 maandelijkse termijnen. De eerste termijn wordt afgeschreven in de maand volgend op de maand van verzending van het aanslagbiljet. We incasseren altijd op de laatste werkdag van de maand.
Hoe later in het jaar je de machtiging afgeeft, hoe minder termijnen je nog hebt. Een machtiging tot automatische incasso kun je afgeven via de digitale belastingbalie. Je kunt ons ook machtigen door een machtigingsformulier in te vullen en naar ons toe te sturen via mail of post. - Door het bedrag zelf over te maken via internetbankieren. Maak het bedrag dat op de aanslag staat over naar rekeningnummer NL17 INGB 0001048284 (BIC: INGBNL2A) ten name van Gemeente Eindhoven/Belastingen. Vul bij de omschrijving het aanslagnummer in.
- Door middel van iDEAL (via de digitale belastingbalie).
Hoe regel ik een automatische incasso (machtiging), waarmee ik in 10 termijnen betaal?
Via de digitale belastingbalie
Log in bij de digitale belastingbalie en kies voor 'automatische incasso'. Klik vervolgens weer op 'automatische incasso' en vervolg de stappen. Je wordt dan doorgestuurd naar je bank en daar verleen je de machtiging door de stappen te volgen.
Wil je een afgegeven machtiging intrekken? Dat kan per post of via e-mail. Hieronder lees je hoe je dat doet.
Per post of mail (machtiging afgeven of intrekken)
Gebruik je het formulier Automatische incasso afgeven of intrekken. Vul dit online in, print het uit, onderteken het en stuur het per mail naar gemeente@eindhoven.nl onder vermelding van ‘machtiging gemeentelijke belastingen’.
Je kunt het ook per post versturen naar: Gemeente Eindhoven, afdeling Belastingen, Antwoordnummer 15019, 5600 VH Eindhoven. Je hebt geen postzegel nodig.
Je kunt via hetzelfde formulier de machtiging ook wijzigen (bijvoorbeeld het rekeningnummer) of stopzetten. Als je de machtiging stopzet, verandert het volgende:
- Je moet nu zelf het aanslagbedrag op tijd overmaken naar de gemeente. Dit kun je doen via een overschrijvingsformulier van je bank of via internetbankieren. Maar het kan ook via pin of contant aan de balie van het Inwonersplein. Kijk voor de openingstijden op de pagina Openingstijden en Adressen.
- Je kunt de aanslag alleen nog betalen in één termijn; de 10 betaaltermijnen vervallen hiermee. De termijn is wettelijk vastgesteld op één maand na dagtekening van het aanslagbiljet.
Meer informatie vind je in het reglement automatische incasso.
Hoe zet ik de machtiging tot automatische incasso stop?
De machtiging stopzetten kan helaas niet via de digitale belastingbalie. Om de machtiging stop te zetten, print je onderstaand formulier, vul en onderteken het en stuur het op naar Gemeente Eindhoven, t.a.v. afdeling Belastingen, antwoordnummer 15019, 5600 BH Eindhoven. Een postzegel is niet nodig. Of mail het ondertekende formulier naar gemeente@eindhoven.nl.
-
Brief intrekken automatisch incasso (140.28 KB)
Ik wil het bedrag toch in één keer betalen in plaats van in termijnen. Kan dat?
Ja, dat kan. Ga naar de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Aanslagen en betalen' en betaal direct. Of maak het bedrag over op rekeningnummer NL17INGB0001048284 t.n.v. Gemeente Eindhoven Belastingen onder vermelding van het aanslagbiljetnummer. Betaal je met een buitenlands rekeningnummer, voeg dan BIC-code INGBNL2A toe. Lees hierboven hoe je de machtiging definitief stopzet.
Kan ik altijd betalen via automatische incasso?
Je kunt voor automatische incasso kiezen bij een aanslag vanaf € 10,01 en tot en met € 9.000,-.
Parkeerbelasting en toeristenbelasting kunnen niet betaald worden via automatische incasso. Deze aanslagen moet je zelf overmaken binnen de gestelde termijn(en).
Hoe betaal ik via iDEAL?
Betalen via iDEAL werkt als volgt:
- Je logt in met DigiD, of RSIN + aanslagnummer;
- Je kiest de optie 'Aanslag betalen';
- Je komt op de betaalpagina van iDEAL terecht;
- Je kiest de aanslag die je wilt betalen, vult het bedrag in dat je gaat betalen en klinkt op de knop 'Verzenden' om de iDEAL-betaling te verrichten. Je kunt maar 1 aanslag per keer betalen en niet meerdere aanslagen tegelijk. Wil je meerdere aanslagen betalen? Kies dan zo vaak als nodig is de optie ‘Aanslag betalen’ en doorloop de betaalprocedure.
Let op: Bij iDEAL betaal je via je eigen bank. Houd daarom je gegevens van internetbankieren bij de hand.
Hoe maak ik bezwaar tegen de aanslag gemeentebelastingen?
Ben je het niet eens met de gemeentelijke belastingaanslag? Neem dan altijd eerst contact met ons op via 14 040. Als we er samen niet uitkomen, kun je, tot 6 weken na de datum van het aanslagbiljet, bezwaar maken via de digitale belastingbalie.
Meer informatie over dit onderwerp vind je op de pagina Bezwaar tegen belastingaanslag.
Hoe vraag ik kwijtschelding van betaling aan?
Heb je een aanslag gemeentelijke belastingen gekregen? En kun je deze niet betalen? In een aantal gevallen kun je kwijtschelding aanvragen via de digitale belastingbalie. Als je van ons kwijtschelding krijgt, hoef je de aanslag niet te betalen.
Meer over dit onderwerp vind je op de pagina Kwijtschelding gemeentelijke belastingen.