Het gaat om inhoudelijke vernieuwing van de jeugdhulp in de regio van het bestuurlijk samenwerkingsverband Samen voor Jeugd. De focus ligt daarbij op het vergroten van de eigen kracht en zelfredzaamheid van jeugdigen, gezinnen en van de sociale omgeving.
De volgende gemeenten maken onderdeel uit van het samenwerkingsverband: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard. De subsidieregeling geldt alleen voor deze gemeenten.
Waarvoor is deze subsidie bedoeld?
De subsidieregeling is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een oplossing voor een lacune in het jeugdzorglandschap van een of meerdere gemeenten van het samenwerkingsverband Samen voor Jeugd. Subsidieaanvragers kunnen zich richten op één of meerdere doelstellingen die voortvloeien uit het Transformatieplan. Denk bijvoorbeeld aan: het stimuleren van de aansluiting onderwijs, jeugdhulp en kinderopvang en een betere doorgaande lijn 18-, 18+.
Voor de volledige doelstellingen, zie Subsidieregeling Gedragen Transformatiedoelen Samen voor Jeugd | Lokale wet- en regelgeving en artikel 2 van de Subsidieregeling.
Wie kan subsidie aanvragen en waarvoor?
De subsidie kan aangevraagd worden door:
- gecontracteerde jeugdhulpaanbieders;
- gemeentelijke toegangsteams van de gemeenten Samen voor Jeugd;
- gesubsidieerde partijen in het voorliggend veld van de gemeenten van Samen voor Jeugd.
Eén van deze partijen kan een subsidie aanvragen, samen met een andere partij binnen deze categorieën óf samen met een partij buiten deze categorieën.
Wanneer vraag ik subsidie aan?
Je kunt de subsidie aanvragen tot en met december 2025 of tot wanneer het budgetplafond is bereikt. Wanneer dat zo is, kun je dat op deze plek lezen. Een aanvraag indienen is daarna niet meer mogelijk.
De hoogte van het subsidieplafond vind je in de Subsidieregeling Gedragen Transformatiedoelen Samen voor Jeugd.
Aan welke voorwaarden moet mijn aanvraag voldoen?
Het is belangrijk dat je aanvraag voldoet aan de subsidievereisten activiteiten en de vereisten van de subsidieaanvraag.
- Subsidievereisten activiteiten: je activiteit heeft alleen betrekking op een of meerdere gemeenten van Samen voor Jeugd en voorziet deze in een aantoonbare behoefte van die gemeente(n). Ook werk je samen en is je activiteit innovatief voor het jeugdzorglandschap van Samen voor Jeugd.
Lees alle vereisten van de activiteiten in artikel 5 van de Subsidieregeling. - Vereisten subsidieaanvraag: je geeft aan wat de doelen zijn van de activiteit die je nastreeft, wat de planning is en hoe de activiteit aansluit op de transformatiedoelen van de Subsidieregeling Gedragen Transformatiedoelen Samen voor Jeugd | Lokale wet- en regelgeving.
Lees alle vereisten van de aanvraag in artikel 6 van de Subsidieregeling.
Hoe vraag ik subsidie aan?
In het online subsidieportaal, via de rode knop rechtsboven. Je hebt DigiD of eHerkenning nodig om de aanvraag in te dienen.
Voeg bij de aanvraag een begroting toe van de activiteiten waarvoor je de subsidie aanvraagt. Gebruik hiervoor onderstaand document:
Is dit bestand voor jou niet leesbaar en/of toegankelijk? Meld het bij het subsidiebureau.
Hulp bij het invullen
Neem contact op met jouw contactpersoon van het subsidiebureau van de gemeente. Heb je nog geen contactpersoon? Bel 14040.
Wat heb ik nodig voor de aanvraag?
Zorg dat je de volgende zaken bij de hand hebt voordat je de aanvraag doet:
- Het beschikbare vermogen
We vragen je om bij het indienen van de aanvraag de recente jaarrekening van jouw organisatie bij te voegen. De hoogte van het eigen vermogen kan van invloed zijn op de berekening van het subsidiebedrag.
- Inloggegevens DigiD of eHerkenning
Wanneer je op de rode knop ‘start aanvraag’ klikt, kom je uit in het subsidieportaal. Hier log je met eHerkenning in als je organisatie ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Vraag je als particulier subsidie aan? Gebruik dan je eigen DigiD om in te loggen. Bekijk de instructievideo (op YouTube).
Het subsidieportaal werkt niet goed op verouderde browsers. Download de laatste of een na laatste versie van Chrome, Firefox, Safari of Edge.
Volg je aanvraag in het subsidieportaal
Is je aanvraag in het online subsidieportaal eenmaal gestart en (tussentijds) afgesloten dan kun je via mijnsubsidie.eindhoven.nl naar de (deels) ingevulde aanvraag en de correspondentie met de gemeente.
Kom je er niet uit? Bel dan 14 040 of bekijk de vragen en antwoorden online subsidieportaal.
Wanneer krijg ik reactie op mijn aanvraag?
De behandeling van een aanvraag duurt 8 weken. Deze termijn kan worden verlengd met 4 weken.
Kan ik bezwaar maken tegen een afwijzing?
Als we jouw aanvraag voor subsidie (deels) afwijzen dan kun je daartegen schriftelijk bezwaar maken. Dat kan tot 6 weken na de verzenddatum van het subsidiebesluit.
Zet in het bezwaarschrift in ieder geval:
- je naam en adres
- de datum waarop je het bezwaar schrijft
- het dossiernummer/beschikkingsnummer van besluit waartegen je bezwaar maakt
- de reden van je bezwaar
- je handtekening.
Stuur het bezwaar naar:
College van burgemeester en wethouders
Gemeente Eindhoven
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Afgeven op het Inwonersplein kan natuurlijk ook.