Op deze pagina vind je informatie over de subsidieregeling Uitvoeringstafels Nationaal Programma (NP) Onderwijs Eindhoven en hoe je de subsidie kunt aanvragen. Bekijk:
Voor wie is deze subsidieregeling bedoeld?
Voor deze subsidie komen uitsluitend rechtspersonen uit Eindhoven in aanmerking. De aanvraag wordt gedaan door een maatschappelijke partner die verbonden is aan de uitvoeringstafel. Inhoudelijk sluiten de activiteiten aan bij een of meer van de doelen van het NP Onderwijs. Dit zoals beschreven in de Regeling specifieke uitkering inhalen COVID-19 gerelateerde onderwijsvertragingen.
Met deze subsidieregeling willen wij 2 doelen bereiken:
- De negatieve impact van de coronapandemie op jongeren en kinderen beperken en bijdragen aan een duurzame aanpak van problemen die door de coronapandemie nog urgenter zijn geworden;
- De lokale en regionale samenwerking bevorderen tussen schoolbesturen, samenwerkingsverbanden passend onderwijs, en andere lokale partijen voor de aanpak van onderwijsvertragingen en integrale ondersteuning van jongeren op sociaal, emotioneel, executief en cognitief vlak.
Hoe vraag ik subsidie aan?
Subsidie kan aangevraagd worden in het online subsidieportaal via de rode knop rechtsboven. Let op: vul eerst onderstaand Word-document in. Het ingevulde document moet je tijdens je aanvraag uploaden.
Aan welke voorwaarden moet mijn aanvraag voldoen?
De subsidieaanvraag moet betrekking hebben op:
- a. Primair onderwijs: activiteiten richten zich op het bevorderen van gelijke kansen; of
- b. Voorgezet onderwijs: activiteiten richten zich op het realiseren van een school die als gemeenschap dient en waar gelijke kansen worden bevorderd; of
- c. Speciaal onderwijs: activiteiten richten zich op het analyseren van de invloeden op de toename van de instroom in het speciaal onderwijs en het opstellen van een plan van aanpak om deze toename te beïnvloeden of activiteiten richten zich op verbeterde aansluiting tussen voorschool en primair onderwijs en jeugdhulp; of
- d. Middelbaar beroepsonderwijs: activiteiten richten zich op het realiseren van passende ondersteuning gericht op het voorkomen en verbeteren van mentale en psychosociale problemen voor alle mbo-studenten zonder daarbij gehinderd te worden door gemeentegrenzen.
In aanvulling op de Algemene Subsidie Verordening (ASV) Eindhoven bevat de aanvraag:
- a. De leeftijdscategorie/doelgroep waar aanvrager zich op richt; en
- b. Hoe de activiteiten aansluiten op de beschreven doelen van deze subsidieregeling en voornoemde leeftijdscategorie/doelgroep; en
- c. Een opgave van de samenwerkingspartners waarmee de activiteiten binnen de uitvoeringstafel uitgevoerd worden in een ondertekende intentieverklaring waarin alle deelnemende partijen van de uitvoeringstafel zich committeren aan de subsidieaanvraag en het uitvoeren van de activiteiten, en
- d. Hoe je de resultaten van de activiteiten inzichtelijk maakt voor het onderzoeksbureau dat de activiteiten per uitvoeringstafel monitort.
Een aanvraag voor een subsidie moet tenminste 8 weken voor aanvang van de activiteiten ingediend worden. Deze subsidieregeling geldt tot en met 31 juli 2025.
Wanneer krijg ik reactie op mijn aanvraag?
Het college beslist uiterlijk binnen 6 weken na ontvangst van de volledige aanvraag.
Kan ik bezwaar maken tegen een afwijzing?
Als we jouw aanvraag voor subsidie (deels) afwijzen dan kun je daartegen schriftelijk bezwaar maken. Dat kan tot 6 weken na de verzenddatum van het subsidiebesluit.
Zet in het bezwaarschrift in ieder geval:
- je naam en adres
- de datum waarop je het bezwaar schrijft
- het dossiernummer/beschikkingsnummer van besluit waartegen je bezwaar maakt
- de reden van je bezwaar
- je handtekening.
Stuur het bezwaar naar:
College van burgemeester en wethouders
Gemeente Eindhoven
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Afgeven op het Inwonersplein kan natuurlijk ook.