Heb je een goed idee voor een verbeterinitiatief? Neem dan contact op met Ingrid van Gool of Heinz Faber. Zij kunnen inschatten of het zinvol is een subsidieaanvraag in te dienen. En om je, als het zinvol is, op weg te helpen met de aanvraag.
- Ingrid van Gool, netwerkcoördinator BEN: ingrid@in-project.nl
- Heinz Faber, contractmanager subsidies gemeente Eindhoven/ Bovenregionaal Expertisenetwerk Jeugd Brabant/Zeeland: h.faber@eindhoven.nl
Lees meer wat BEN doet en hoe BEN werkt op de website van Ben Brabant Zeeland.
Wat is het doel van deze subsidieregeling?
Met deze subsidieregeling willen we verbeterinitiatieven stimuleren die:
- gezinsgericht kijken en handelen,
- de inzet van expertise vanuit verschillende organisaties en specialismen mogelijk maken en
- flexibel genoeg zijn om er te zijn wanneer het nodig is. Ook gedurende een lange periode.
Dankzij de verbeterinitiatieven die we zoeken, kunnen jongeren thuis blijven wonen of terug naar huis. Of kunnen zij wonen bij een zorgorganisatie die nu ‘nee’ zegt omdat ze niet alle benodigde expertise en mensen in huis heeft.
De specialistische (hybride) ambulante hulp zorgt ervoor dat een jongere de begeleiding en behandeling krijgt die nodig is. Door ook beschikbaar te zijn op moeilijke momenten (denk aan verbale of fysieke dreiging of geweld, zelfbeschadiging of een poging tot suïcide of de dreiging daarvan) worden de andere gezinsleden, begeleiders en behandelaars van een groep of leerkrachten en medeleerlingen op school gestut en gesteund. De professionals in het team helpen het gezin, het team op een woongroep, school én elkaar om de moeilijke momenten, die van iedereen veel vergen, te dragen.
De specialistische (hybride) ambulante hulp wordt daar ingezet waar de jongere woont. Dat kan thuis, bij een instelling, in een pleeggezin of een beschermde woonplek, zoals een microwoning. In bijlage 1 van de subsidieregeling lees je meer hierover.
Wie kan subsidie aanvragen?
Deze subsidieregeling is beschikbaar voor aanbieders van Jeugdhulp die een overeenkomst hebben met en/of gesubsidieerd worden door één of meerdere gemeenten uit de jeugdhulpregio’s in Brabant en Zeeland.
Aan welke voorwaarden moet mijn aanvraag voldoen?
Je aanvraag moet voldoen aan de voorwaarden uit de Subsidieregeling Bovenregionaal Expertisenetwerk Jeugd Noord-Brabant/Zeeland | Lokale wet- en regelgeving (overheid.nl). Meer daarover lees je in de artikelen 5, 6 en 9 van de subsidieregeling. Voor welke kosten je subsidie kunt aanvragen lees je in artikel 7.
Hoe en wanneer kan ik subsidie aanvragen?
Deze subsidieregeling geldt voor de kalenderjaren 2024 en 2025. Aanvragen kunnen gedurende het gehele jaar worden ingediend. De activiteiten dienen gedurende de subsidieperiode te worden uitgevoerd.
Voor deze regeling geldt een budgetplafond. Wanneer dat bereikt is, kun je dat op deze plek lezen. Een aanvraag indienen is daarna niet meer mogelijk.
-
Begroting subsidieregeling BEN (34.72 KB)
Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag?
Binnen 8 weken na ontvangst van je aanvraag hoor je of de subsidie wordt toegewezen of niet.
Kan ik bezwaar maken tegen een afwijzing?
Als we jouw aanvraag voor subsidie (deels) afwijzen dan kun je daartegen schriftelijk bezwaar maken. Dat kan tot 6 weken na de verzenddatum van het subsidiebesluit.
Zet in het bezwaarschrift in ieder geval:
- je naam en adres
- de datum waarop je het bezwaar schrijft
- het dossiernummer/beschikkingsnummer van besluit waartegen je bezwaar maakt
- de reden van je bezwaar
- je handtekening.
Stuur het bezwaar naar:
College van burgemeester en wethouders
Gemeente Eindhoven
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Afgeven op het Inwonersplein kan natuurlijk ook.
Ik heb nog vragen, kan ik contact opnemen?
Met vragen kun je terecht bij:
- Heinz Faber, contractmanager subsidies BEN via h.faber@eindhoven.nl
- Ingrid van Gool, netwerkcoördinator BEN via ingrid@in-project.nl.