Als buurtpreventieteam kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidie Gebiedsgericht werken. De bewonersorganisatie of het leefbaarheidsteam van jouw buurt of wijk kan de subsidie aanvragen.
Overzicht buurtpreventieteams
- Gestel: Bennekel, Blaarthem, Genderbeemd, Genderdal, Hagenkamp, Hanevoet.
- Stratum: Elzent Noord, Gijzenrooi, Schuttersbosch,
- Strijp: Drents Dorp, Engelsbergen, Meerhoven.
- Tongelre: Beauregard, Geestenberg/Muschberg, Het Hofke, Koudenhoven, Lakerlopen, Krommenbeemd, Villapark.
- Woensel Noord: Acht, Achtse Barrier, Blixembosch, Driehoeksbos, Eckart Noord Oost, Heesterakker, Het Hool, Luytelaer, Prinsejagt 1, Prinsejagt 2, Tempel, Tempel West, Vaartbroek, Woenselse Heide.
- Woensel Zuid: Generalenbuurt, Gildebuurt, Hemelrijken/Vredesplein Kronehoef Oost, Limbeek Zuid, Mensfort, Oude Gracht Oost, Oude Gracht West, Woensel West.
Hoe kunnen wij je helpen?
Starten jullie een buurtpreventieteam, dan kunnen wij speciale hesjes en flyers leveren. Maar we kunnen ook een training voor jullie regelen. Om je alvast op weg te helpen, vind je hieronder een stappenplan en een overzicht van buurtpreventieteams die al actief zijn in Eindhoven.
-
Stappenplan starten met buurtpreventie (136.9 KB)
Subsidie
Buurtpreventieteams kunnen ook in aanmerking komen voor een jaarlijkse subsidie. Deze subsidie kan de bewonersorganisatie of het leefbaarheidsteam van jouw buurt of wijk aanvragen. Is er geen bewonersorganisatie of leefbaarheidsteam actief in jouw wijk of buurt? Dan kan je het als buurtpreventieteam ook zelf aanvragen. Ga hiervoor naar de pagina Subsidie gebiedsgericht werken. Klik op de rode aanvraag-knop. Je wordt dan automatisch doorgeleid naar de inlogpagina van het nieuwe subsidieportaal. Vraagt de bewonersorganisatie of het leefbaarheidsteam de subsidie voor buurtpreventie aan en zijn zij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan loggen zij in met eHerkenning. Vraag je als particulier de subsidie aan dan log je in met je eigen DigiD. Kies afhankelijk van je wijk vervolgens 'Jaarlijkse subsidie in niet-actiegebieden' of ‘jaarlijkse subsidie in actiegebieden’ en geef daar aan dat je subsidie voor buurtpreventie wil aanvragen.
Politie
Ook de politie denkt mee met buurtpreventieteams en adviseert over de werkzaamheden en de bevoegdheden. De wijkagenten maken heldere afspraken met de teams. De inzet van de politie verandert niet als in een buurt een preventieteam actief is.
Zijn er andere mogelijkheden om mijn buurt veiliger te maken?
Samen met je buurtbewoners kun je vrij eenvoudig een WhatsApp- of Facebookgroep starten. Het succes valt of staat met jullie betrokkenheid. Uiteraard kunnen wij daarbij ondersteunen.
-
Tips voor WhatsApp en facebook groepen (117.93 KB)
Burgernet
Je kunt actief bijdragen aan een veilige leefomgeving door mee te doen aan Burgernet. Je krijgt dan een bericht als er iets in jouw buurt gebeurt, zodat je alert kunt zijn en kunt helpen bij het opsporen van de dader. Ga naar Burgernet.nl of download je app en meld je aan.
Het is belangrijk om altijd de politie te bellen als er iets aan de hand is (112 of 0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Waar vind ik meer informatie?
Meer informatie, zoals tips tegen woning- of autoinbraak, vind je op www.politie.nl.