Chat met ons

Zeven vrijwilligersorganisaties ontvangen waarderingscheque

Zeven Eindhovense vrijwilligersorganisaties hebben een waarderingscheque ter waarde van € 1.000,- ontvangen. De cheques worden elk jaar uitgereikt aan vrijwilligers die een bijzondere bijdrage leveren aan de leefbaarheid en het sociale karakter in hun wijk.

Wethouder Verhees en Stadsgezant Bellemakers zetten dit jaar zeven vrijwilligersorganisaties, uit ieder stadsdeel één, in het zonnetje. De cheques zijn bedoeld als dank en ook als aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. 

Ook dit jaar bleek weer hoeveel Eindhovenaren op diverse manieren het verschil maken in hun buurt. Zoals Noor uit de Irisbuurt in Stratum, die onder meer de strijd aanging met bijzet rondom afvalcontainers. Of het Stapperspanel dat de horecaondernemers uit de binnenstad al twintig jaar adviseert over brandveiligheid. Groen Genderdal legde de Vivaldituin aan waar de buurt elkaar ontmoet, een hapje eet en naar muziek luistert. Activiteitencentrum Orka in Tongelre biedt een heel divers programma waarmee ze jong en oud uit de verschillende buurten met elkaar verbindt. 

Opvallend is de inzet voor de jeugd van Eindhoven; in Meerhoven wordt al acht jaar de kindervakantieweek georganiseerd, de vrijwilligers van Speelpark de Splinter zetten zich al bijna vijftig jaar in voor het recht van ieder kind om te spelen en twee keer per jaar kunnen de kinderen in Woensel-West huisjes timmeren. Frans Vister, de initiatiefnemer betrok zijn gezin, buren en iedereen die hij maar wist te strikken bij het Huisjes Timmeren waarmee ze al bijna 15 jaar de kinderen de week van hun leven bezorgen. 

Vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties ontvangen waarderingssubsidie