Jaarwisseling 2024/2025

Eindhoven zet de nieuwe oudjaarstraditie voort. Samen de jaarwisseling vieren bij NEW YEARS EHVE. Een licht- en vuurwerkshow in de binnenstad. Met live muziek door Eindhovense artiesten, aan de voet van de Lichttoren, waar onze stad groot is geworden.

De show is vrij toegankelijk en wordt aangeboden door het stadsbestuur aan alle Eindhovenaren. Wat de gemeente betreft komt hiermee een einde aan het zélf afsteken van vuurwerk en bouwen we aan een nieuwe traditie.

Over het zelf afsteken van vuurwerk is al jarenlang veel discussie. Veel mensen en dieren hebben namelijk last van vuurwerk en/of zijn er bang voor. Verder vallen er helaas ieder jaar slachtoffers. Niet alleen mensen die zelf vuurwerk afsteken maar ook omstanders. Ook zorgt het afsteken van vuurwerk ieder jaar voor veel schade en luchtverontreiniging. De schade aan eigendommen van de gemeente Eindhoven was vorig jaar ruim 100.000 euro.

Afsteekverbod

De Eindhovense gemeenteraad heeft daarom in 2023 besloten dat het zélf afsteken van consumentenvuurwerk niet meer mag in onze stad. Kindervuurwerk (categorie F1) mag nog wel. Dat zijn bijvoorbeeld sterretjes.

Het verbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Vragen en antwoorden over het afsteekverbod

Vragen en antwoorden over toezicht

Wijkinfo omwonenden en ondernemers binnenstad

In de periode rondom de NEWYEARSEHVE-show is een aantal straten afgesloten. Het gaat om de Emmasingel, de Mathildelaan en een deel van de Vestdijk. Op 20 september hebben inwoners en ondernemers in de binnenstad hierover een wijkinfo in de bus gehad. 

In de wijkinfo die is verspreid, is helaas een fout geslopen. Bewoners en ondernemers in de binnenstad krijgen nog een nieuwe versie.

De wijkinfo op deze website klopt wel. Hierin kun je zien wanneer de straten precies zijn afgesloten. Ook kun je lezen welke verkeersmaatregelen we verder nemen om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Stel je vraag