Chat met ons

Lichtbos Eindhoven: de nieuwe naam voor het stadsbos

Het stadsbos heeft een nieuwe naam. Voortaan heet het Lichtbos Eindhoven. Afgelopen mei en juni vroeg gemeente de stad om een nieuwe naam te bedenken voor het stadsbos. Bijna 400 mensen dienden een naam in. De nieuwe naam is maandag 30 september onthuld door de winnaars en de jury. 

Waarom een nieuwe naam?

Begin 2021 heeft gemeente Eindhoven Landgoed De Wielewaal aangekocht. Met de aankoop ontstond het grote, groene stadsbos in Eindhoven Noordwest. Vanaf nu bekend als Lichtbos Eindhoven, een verzameling van landgoederen, parken en buitenplaatsen. Onder andere De Wielewaal, De Mispelhoef en De Grote Beek, het Philips de Jonghpark, Philips van Lenneppark, Philips Fruittuin en Welschap. Deze deelgebieden hebben allemaal een eigen ‘gezicht’ en functie. Wat nog ontbrak, was een naam voor het hele gebied.  

Wie heeft de naam gekozen?

De jury, bestaande uit Eline Hintzen (achterkleindochter van Frits Philips), Peter Kentie (marketeer) en wethouder Rik Thijs kozen eind augustus de nieuwe naam uit. Een naam die de eenheid van de gebieden benadrukt en tegelijkertijd de variatie, schoonheid en/of de (cultuur)geschiedenis laat zien. De naam is duidelijk en herkenbaar en heeft een verhaal. Het juryrapport is te vinden op de pagina Een naam voor het stadsbos.

Meer informatie vind je op eindhoven.nl/lichtbos.