Chat met ons

Groen licht voor herinrichting Wilhelminaplein

De herinrichting van het Wilhelminaplein kan van start. Het college heeft ingestemd met het ontwerp: een groen, autoluw en klimaatvriendelijk plein waar het voor bewoners en bezoekers fijn is om te verblijven. 

Het afgelopen jaar konden bewoners, ondernemers en iedereen die zich betrokken voelt bij het Wilhelminaplein meedenken over het ontwerp.

Veel groen

Het ontwerp gaat uit van twee grote open plekken, omgeven door veel groen. Het nieuwe plein telt straks ruim 40 bomen en zo’n 1.300 m2 aan groenvakken. Rondom de groenvakken komen brede, natuurstenen banden, waarop je deels ook kunt zitten. Enkele waterspuiters zorgen voor verkoeling en zijn voor kinderen een leuke speelaanleiding. 

Ruimte voor terrassen, weekmarkt en evenementen

Naast het vele groen blijft er ruimte voor terrassen, de weekmarkt en evenementen, waarvoor 1.200 m2 aan verharding beschikbaar is. Er is minder ruimte voor auto’s op het plein. De rijbaan tussen de Heilige Geeststraat en Prins Hendrikstraat verdwijnt om veiliger en prettiger op het terras te kunnen zitten. 

Meer informatie? Kijk op openeindhoven.nl/wilhelminaplein voor het definitief ontwerp (inclusief toelichting) en het participatieverslag.