Chat met ons

Aanslag gemeentelijke belastingen: wat te doen?

De aanslag gemeentelijke belastingen is eind februari weer op de (digitale) mat gevallen. Dit kan verschillende vragen oproepen. Door middel van onderstaande vragen helpen we je op weg en weet je wat je moet doen of waar je de juiste informatie kan vinden.

Wat is het doel van je bezoek?

vraag1keuze1sec

Ben je een inwoner of ondernemer?
Over welk onderwerp zoek je informatie?
Over welk onderwerp zoek je informatie?

Voor informatie over de WOZ-waarde klik WOZ-waarde.

Voor meer informatie over afvalstoffenheffing klik Afvalstoffenheffing.

Voor meer informatie over hondenbelasting klik Hondenbelasting.

Voor meer informatie over rioolheffing klik Rioolheffing.

Voor overige informatie over belastingen klik Informatie belastingen.

Voor meer informatie over de BedrijvenInvesteringsZone klik BIZ.

Voor meer informatie over reinigingsrecht klik Reinigingsrecht.

Voor meer informatie over precariobelasting klik Precariobelasting.

Voor meer informatie over toeristenbelasting klik Toeristenbelasting.

Voor overige informatie over belastingen klik Informatie belastingen.

vraag1keuze2sec

Waar gaat je vraag over?

Neem contact met ons op. Ga naar het contactformulier of bel naar 14 040. We nemen dan binnen 10 werkdagen contact met je op. Samen kijken we naar de aanslag. Klopt er iets niet? Dan passen we het direct aan. 

Bekijk eerst je taxatieverslag. Ga naar de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Taxatieverslag' en download daar je document. Lijkt de WOZ-waarde van je huis nog steeds te hoog te zijn? Neem dan contact met ons op. Ga naar het contactformulier of bel naar 14 040. We nemen dan binnen 10 werkdagen contact met je op. Samen kijken we naar de aanslag. Klopt er iets niet? Dan passen we het direct aan. 

Vraag kwijtschelding aan via de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Kwijtschelding' en dien daar kwijtschelding in of ga naar de pagina Kwijtschelding gemeentelijke belastingen voor het invullen van een papieren formulier. Lukt dit niet, vul dan het contactformulier in.

Voor vragen over de aanslag neem je contact met ons op, via het contactformulier of door te bellen naar 14 040. We nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.

Voor de status van je bezwaar neem je contact met ons op, via het contactformulier of door te bellen naar 14 040. We nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.

Denk je dat de kosten voor een aanmaning of dwangbevel onterecht zijn, dan kun je bezwaar maken. Geef duidelijk aan waarom, en stuur bewijs mee. Je kunt alleen bezwaar maken als je kunt bewijzen dat je de aanslag, aanmaning of het dwangbevel niet hebt ontvangen (volgens artikel 7 van de Kostenwet invordering rijksbelastingen). 
Bezwaar maken kan via contactformulier of per post naar:

Gemeente Eindhoven
t.a.v. Belastingen
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven

Let op: bezwaar maken betekent niet automatisch dat je later mag betalen. 

Als je denkt dat de beslaglegging of verkoop van je in beslag genomen spullen onterecht is, kun je in verzet gaan. Dit doe je bij de rechtbank in jouw regio (volgens artikel 17 van de Invorderingswet 1990). Je kunt alleen in verzet gaan als je kunt bewijzen dat je de aanslag, aanmaning of het dwangbevel niet hebt ontvangen. Ook kun je geen verzet aantekenen als je vindt dat de belastingaanslag onterecht of te hoog is.

Let op: verzet betekent niet automatisch dat je later mag betalen. 

Voor vragen over de aanslag neem je contact met ons op, via het contactformulier of door te bellen naar 14 040. We nemen binnen 10 werkdagen contact met je op.

vraag1keuze3sec

Met welk onderwerp heeft het te maken?

vraag1keuze3keuze1sec

Wat wil je regelen?

Ga naar de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Automatische incasso'. Of vul het machtigingformulier in.

Om de machtiging stop te zetten vul je een formulier in dat je naar ons opstuurt (ondertekend via post of mail). Het formulier vind je op de pagina digitale belastingbalie onder de vraag ‘Hoe zet ik de machtiging tot automatische incasso stop?’. Print, vul in en onderteken en stuur het op naar Gemeente Eindhoven, t.a.v. afdeling Belastingen, antwoordnummer 15019, 5600 BH Eindhoven. Een postzegel is niet nodig. Of mail het ondertekende formulier naar gemeente@eindhoven.nl.

Ga naar de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Aanslagen en betalen' en betaal direct. Of maak het bedrag over op rekeningnummer NL17INGB0001048284 t.n.v. Gemeente Eindhoven Belastingen onder vermelding van het aanslagbiljetnummer. Betaalt u met een buitenlands rekeningnummer, voeg dan BIC-code INGBNL2A toe.

Vraag kwijtschelding aan via de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Kwijtschelding' en dien daar kwijtschelding in. Lukt dit niet, vul dan het contactformulier in.

Door te betalen via automatisch incasso betaal je in 10 termijnen. Ga naar de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Automatische incasso' of vul een machtigingsformulier in. Is betalen via automatische incasso niet mogelijk, dan kun je in sommige gevallen ook een betalingsregeling krijgen zonder automatisch incasso. Neem hiervoor contact met ons op. Vul het contactformulier in of bel naar 14 040. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. 

Ga naar de pagina Bezwaar tegen belastingaanslag.

vraag1keuze3keuze3sec

Welke informatie wil je ontvangen?

Ga naar de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Taxatieverslag' en download daar je document. Of neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 14 040. We nemen dan binnen 10 werkdagen contact met je op.

Ga naar de digitale belastingbalie, log in met DigiD, klik op 'Aanslagen en betalen' en bekijk daar je document. Of neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 14 040. We nemen dan binnen 10 werkdagen contact met je op.

Neem contact met ons op via het contactformulier