-
Handboek evenement organiseren (716.23 KB)
Wanneer vraag ik een evenementenvergunning aan en wanneer hoef ik alleen een melding te doen?
Voor het organiseren van een evenement heb je een evenementenvergunning nodig. Organiseer je een klein evenement voor minder dan 250 bezoekers? Dan is het doen van een melding vaak voldoende. Verder mag het evenement niet langer duren dan één dag en vindt het evenement plaats tussen de in het besluit genoemde tijden. Bepaal met behulp van de beslisboom of je een evenementenvergunning nodig hebt of dat het melden van een evenement voldoende is.
Bij wie kan ik informatie krijgen over het organiseren van een evenement in Eindhoven?
Het loket voor organisatoren van evenementen zit bij Eindhoven247. Eindhoven247 adviseert en informeert organisatoren en begeleidt ze naar hun vergunningsaanvraag. Er staat informatie op de website van Eindhoven247. Ook kun je Eindhoven247 bereiken door een e-mail te sturen naar info@eindhoven247.nl. Je kunt ook bellen met 040 - 707 4049.
In onderstaand handboek vind je informatie over de processen en regels rondom het organiseren van evenementen:
-
Handboek evenement organiseren (716.23 KB)
Wat zijn de algemene regels voor evenementen in Eindhoven en hoe denkt de Gemeente Eindhoven over evenementen?
De algemene regels voor het organiseren van evenementen in onze stad staan in ons evenementenvergunningenbeleid. In dit beleid vind je het antwoord op vragen als ‘wie is verantwoordelijk voor wat’ en ‘hoe krijg ik een vergunning’.
Het evenementenvergunningenbeleid heeft een directe relatie met de evenementenvisie: het een kan niet zonder het ander. In de evenementenvisie geeft de gemeente aan wat ze doet om voor een vernieuwende evenementenkalender met hoge kwaliteit te zorgen. Hierin staan evenementen die toekomstbestendig en duurzaam zijn. De gemeente kijkt hier naar de belangen van de organisatoren, inwoners en anderen die samen de ontwikkeling van evenementen in Eindhoven vormgeven.
Op welke locatie kan ik een evenement organiseren?
Ben je op zoek naar een geschikte plek voor jouw evenement? De gemeente Eindhoven kent veel interessante en mooie plaatsen om een evenement te organiseren. Voor veel van deze plaatsen is een profiel gemaakt. In de zogenoemde locatieprofielen vind je de mogelijkheden van de verschillende locaties. Daarnaast vind je aan welke voorwaarden je per locatie moet voldoen. De algemene regels voor evenementen staan in het evenementenvergunningenbeleid.
De locatieprofielen worden in 2024 herschreven. Tot die tijd zijn de profielen die hieronder staan geldig. Op 1 januari 2024 is de nieuwe Omgevingswet in werking getreden. De herijkte profielen worden uiteindelijk ook opgenomen in het omgevingsplan.
-
Locatieprofiel Evenementen: 18 Septemberplein (725.63 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Begijnenhof (347.56 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Centrum Noord (66.13 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Centrum Oost (110.24 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Centrum West (69.15 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Centrum Zuid (65.09 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Clausplein (509.67 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Fensterrein (667.17 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Genneper Parken (704.58 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Lichtplein (521.72 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Markt (604.55 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Philips Stadion (927.47 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Stadhuisplein (340.48 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Stadspark de Karpen (316.51 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Stadswandelpark (577.19 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Stationsplein (695.67 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Stratumseind (574.14 KB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Strijp S (1.92 MB)
-
Locatieprofiel Evenementen: Wilhelminaplein (419.93 KB)
Wil je weten welke stroomvoorzieningen waar zijn? Op ons Open Data-portaal staat een plattegrond met openbare stroompunten.
Kan ik elektriciteit gebruiken tijdens mijn evenement in de stad?
Zie de pagina Gebruik elektriciteit tijdens evenement of markt.
Mag ik een feest geven in een park?
Je mag in een park een klein feest geven. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue of een picknick. Let op: In de meeste parken geldt een alcoholverbod.
Wil je in een park een groter openbaar feest geven. Bijvoorbeeld met alcoholische drank tegen betaling, (versterkt) geluid of veel mensen? In dat geval maak je een evenementenmelding of vraag je een evenementenvergunning aan.
Doe na je feest je afval in een afvalbak. Zit de afvalbak vol? Maak een melding openbare ruimte en neem je afval mee naar huis.
Kan ik gebruikmaken van de vrijwilligersverzekering van de Gemeente Eindhoven?
Ben je actief als vrijwilliger in Eindhoven? Dan ben je voor activiteiten die je als vrijwilliger uitvoert automatisch via ons verzekerd bij Centraal Beheer. Kijk op de pagina Verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers voor meer informatie.
Zijn er subsidiemogelijkheden voor evenementen?
Op de website van Eindhoven247 staat meer informatie over het aanvragen van een subsidie of financiële ondersteuning en kun je hiervoor een aanvraag indienen.
Ik heb nog vragen, kan ik contact opnemen?
Heb je vragen over je aanvraag of het besluit? In de ontvangstbevestiging van de aanvraag staan de gegevens van je contactpersoon bij de gemeente.
Als er geen gegevens bekend zijn dan kun je mailen naar evenementen@eindhoven.nl. Je kunt ook iedere werkdag tussen 09.00 en 11.00 uur bellen naar 14040 en vragen naar het cluster evenementen van de afdeling Expertise Veiligheid.
Heb je nog geen aanvraag ingediend dan kun je contact opnemen met Eindhoven247. Mail naar info@eindhoven247.nl of bel met het loket evenementen 040 - 707 4049.