Vereniging Brainport Voor Elkaar een feit

Brainport Voor Elkaar gaat verder als vereniging waarvan gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen lid kunnen worden. Tijdens een feestelijke oprichtingslunch op donderdag 4 juli is het bestuur van de nieuwe vereniging voorgesteld.

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem is voorzitter van het algemeen bestuur. Het dagelijks bestuur bestaat uit Marc Cootjans (Rabobank), Yvonne van Mierlo (Ergon), Janneke van Kessel (gemeente Eindhoven) en Ingeborg Janssen-Reinen (ROC Ter AA). 

Brainport voor Elkaar

De kloof tussen arm en rijk wordt groter, ondanks dat de economische groei in deze regio omhoog gaat. De vereniging streeft ernaar dat alle inwoners in de Brainportregio kunnen meedoen, kansen krijgen en kunnen profiteren van de groei van de regio. 

Unieke samenwerking

Dit uniek samenwerkingsverband past bij de doe-mentaliteit van de Brainportregio. Het is een vereniging van maatschappelijk betrokken werkgevers waarbij elk lid ertoe doet, meepraat en meedoet. Door de bundeling van krachten is er ruimte voor uitvoering van de Sociale Brainport Agenda. Hierbij staat sociale innovatie hoog in het vaandel. De leden vertegenwoordigen meer dan 500.000 werknemers en leerlingen in de Brainportregio.

Wat doet de vereniging?

Via projecten op de werkvloer en scholen wordt ongelijkheid aangepakt. Dit zijn projecten waar bijvoorbeeld financiële zorgen bespreekbaar en aangepakt worden (Financieel Fit). Maar ook aanpak van laaggeletterdheid en taalbuddy projecten voor anderstaligen op de werkvloer. Daarnaast zijn er bijeenkomsten om matches te maken tussen werkgevers en diverse doelgroepen waaronder jongeren, mensen met een migratieachtergrond, internationals of hun partners. Soms gaat het om netwerken en contacten maar evengoed kan het om concrete banen gaan.

Inspireren

Op dit moment telt de vereniging meer dan 50 leden. De insteek is om meer gemeenten, bedrijven, organisaties en instellingen aan te laten sluiten. De oproep aan de aanwezigen tijdens de oprichtingslunch donderdag was dan ook om elkaar daartoe te inspireren.

Kijk voor meer informatie op brainporteindhoven.com.

Stel je vraag