Proef met pop-up fietsenstallingen

Op drukke momenten en tijdens evenementen zijn er vaak niet voldoende fietsenstallingen in de directe omgeving. Fietsen staan dan vaak buiten de rekken en op plekken waar het parkeren van fietsen niet is toegestaan. Dat zorgt voor veel overlast en blokkades van belangrijke loop- en vluchtroutes. Daarom hebben we van 14 juni tot en met 13 juli een proef gedaan met extra pop-up fietsenstallingen.

Voor een aantal weekenden is deze pop-up stalling ingezet voor uitgaanspubliek rondom Stratumseind. De pop-up stalling was op vrijdagen en zaterdagen in de avond en nacht beschikbaar. Ook verruimden we de openingstijden van fietsenstalling De Heuvel.

Tijdens de proefperiode liep er een team van fietscoaches rond. Zij zorgden ervoor dat fietsen goed werden gestald en informeerden bezoekers over de beschikbare locaties. Op een positieve manier probeerden we hiermee ook het aantal verkeerd gestalde fietsen te verminderen. In de hele binnenstad is een stallingsverbod van kracht en is het dus niet toegestaan je fiets buiten de rekken te parkeren.

We gaan de pilot nu evalueren. Eind augustus wordt er besloten of de pop-up fietsenstallingen een vervolg krijgen en in welke vorm dat zal zijn.

fietsen

Locaties en fietscoaches

De pop-up stallingen stonden op twee plekken:

  • De Kerkstraat, aan de zijkant van de Sint Catharinakerk
  • In de Smalle Haven onder de overkapping van het Mercado gebouw. Dat is vlak bij Down Town Gourmet Market.

Kijk voor meer informatie over fietsparkeren op de pagina Fietsen in Eindhoven.

Stel je vraag