ASML is welkom op Brainport Industries Campus

De Eindhovense gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). De komende maanden volgen de benodigde onderzoeken. Ook worden het stedenbouwkundig ontwerp en de samenwerkingsovereenkomst verder uitgewerkt. Dit alles is naar verwachting eind dit jaar afgerond.

In april maakten de gemeente en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschikte locatie is voor de grootschalige uitbreiding van het bedrijf. In het gebied van ongeveer 100 hectare is capaciteit voor ongeveer 20.000 arbeidsplaatsen van ASML.

De gemeente Eindhoven en ASML werken samen met partners aan voorstellen op verschillende maatschappelijke opgaven. Voorbeelden hiervan zijn programma’s op het gebied van woningbouw, bereikbaarheid, talent en het sociale programma Brainport voor Elkaar. Bij de verdere uitwerking van de plannen op BIC Noord is er ook aandacht voor banen voor praktisch geschoolden en onbenut arbeidspotentieel in het gebied.

Meer informatie vind je in het persbericht ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Stel je vraag