Aan welke voorwaarden moet mijn aanvraag voldoen?
Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor sloop wordt voldaan aan de volgende vereisten:
- a. De te slopen brommer of scooter wordt op basis van het kentekenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) aangedreven door een benzinemotor en heeft een datum eerste toelating vóór 1 januari 2011.
- b. De sloop van de brommer of scooter wordt uitgevoerd door een RDW-erkend demontagebedrijf met erkenning Online Registratie Auto Demontage (ORAD) aangesloten bij Scooter Recycling Nederland (SRN) ofwel een inleverpunt aangesloten bij SRN die de verdere regeling afhandelt.
- c. Het voertuig staat zoals omschreven onder a, op basis van het kentekenregister RDW, voor 1 januari 2023 op naam van de aanvrager of diens wettelijk vertegenwoordiger geregistreerd.
- d. Het voertuig zoals omschreven onder a mag niet voor 1 januari 2024 gesloopt zijn.
- e. Het voertuig zoals omschreven onder a wordt compleet ter sloop aangeboden. Compleet betekent dat het voertuig wordt ingeleverd inclusief motor, frame en wielen.
- f. Je woont in Eindhoven.
Meer informatie vind je in de Subsidieregeling Sloop Brommers en Scooters 2024.
Hoe vraag ik de subsidie aan?
Je klinkt op de rode knop voor de subsidieaanvraag. Daarbij lever je de volgende gegevens aan:
- Kopie kentekenbewijs van de gesloopte brommer of scooter waaruit blijkt dat de aanvrager of diens wettelijk vertegenwoordiger vanaf 1 januari 2023 eigenaar is geweest van de brommer of scooter;
- Een samen met het demontagebedrijf ingevulde en ondertekende verklaring van de sloop (zie onderstaande pdf). Je stuurt de ingevulde verklaring mee met jouw aanvraag. Lever je brommer of scooter in bij een demontagebedrijf of inleverpunt in de buurt van Eindhoven (aangesloten bij SRN).
-
Verklaring van demontage (32.12 KB)
Waar kan ik met mijn brommer of scooter terecht?
Op de site van Scooter Recycling Nederland vind je inlever- en demontagepunten.
In de omgeving van Eindhoven zijn drie demontagepunten aanwezig. Deze zijn alle drie RDW-erkend met ORAD-erkenning. Tevens bevinden zich 3 inleverpunten in de Eindhoven en naaste omgeving. Het inleverpunt in Nuenen is ook RDW-erkend met ORAD-erkenning.
De inleverpunten in Eindhoven en Veldhoven brengen bij het inleveren van brommer of scooter € 50,- administratie- en/of stallingskosten in rekening. De demontagebedrijven en het inleverpunt in Nuenen vooralsnog niet.
Hoeveel subsidie is er beschikbaar?
Het subsidieplafond voor 2024 is vastgesteld op € 225.000,-.
Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg?
Wij hebben 2 maanden de tijd om de aanvraag te behandelen. Heb je alle relevante stukken bij jouw subsidieaanvraag aangeleverd? Dan duurt de verwerking ongeveer 1 maand (inclusief betaling). Als je de juiste stukken hebt aangeleverd, volgt altijd een positieve beslissing.
Kan ik bezwaar maken tegen een afwijzing?
Als we jouw aanvraag voor subsidie (deels) afwijzen dan kun je daartegen digitaal met DigiD of schriftelijk per brief bezwaar maken. Dat kan tot 6 weken na de verzenddatum van het subsidiebesluit.
Zet in het bezwaarschrift in ieder geval:
- je naam en adres
- de datum waarop je het bezwaar schrijft
- het dossiernummer/beschikkingsnummer van besluit waartegen je bezwaar maakt
- de reden van je bezwaar
- je handtekening.
Stuur het bezwaar naar:
College van burgemeester en wethouders
Gemeente Eindhoven
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven
Afgeven op het Inwonersplein kan natuurlijk ook.